top of page
     Ton Muntané, clown i actor gestual,  dedicat al mon del humor visual, ha actuat per tot el món amb els seus espectacles i els d'altres companyies.
    Els seus inicis en el món del teatre es remunten als espectacles de carrer per festivals de tot Europa. Format a l' Institut del Teatre en l'especialitat de teatre gestual i amb estudis de Clown i Mim, i posteriorment de Dansa Contemporània.
 
     A partir del 2016 inclou també als espectacles la música en viu i el claqué. Tuba, harmònica o ukuelele per acompanyar escenes pròpies o d'altres.
    Fa un teatre físic, fresc i original.
 
    Sota el nom de KATRASKA des de el 1993 fins al 2018. Amb un estil directe i divertit, on l'acció, el moviment i els sons són els protagonistes, no a parat, actuant per Catalunya, Espanya i Europa, guanyant premis a Amsterdam i Barcelona. Primer com a personatge còmic gestual solista, i des del 1998 acompanyat d’un músic DJ que posa tots els ambients i efectes sonors, així com participa activament en el desenvolupament de la obra. Sota el nom de KATRASKAcia des de l’any 2001.
 
    El 1999, al finalitzar els estudis a l’ Institut del Teatre, entra a treballar amb la cia II del Tricicle. Va girar per         Espanya i França amb els espectacles “Manicòmic” i “Slàstic” fins el 2001.
 
    Mentrestant creen amb els altres dos membres de Tricicle II, la cia Camemu, i guanyen el Premi Nacional de Mim de Miranda de Ebro, l'any 2000.
 
    Durant l’any 2002, guanya el 1º premi amb l’espectacle “katraska”, aquesta vegada a València, dins del Festival Nacional de PequeñoTeatro. I el presenten també al Festival Internacional Mercado Cultural de Salvador de Bahia, Brasil, amb gran èxit de públic i crítica. Així com realitzen diverses actuacions per Catalunya i Espanya, o el parc LittelWorld del Japó.
 
    Durant l’any 2002, Ton Muntané compagina la seva creació amb KATRASKAcia, ballant amb la cia Iliacan Danza, creant l’espectacle “Elvira Dorado”, estrenat al Mercat de les Flors de Barcelona el mes de maig.
 
    Així com també guanya un premi dins del Festival de Teatro Torre de Babel d’Arnedo amb el seu espectacle personal “E-GOBIO”, presentant-lo també al Festival de Teatre al Carrer de Tàrrega.
 
    Durant el 2003, creen l’espectacle “a Hawaii”. Estrenat a la Fira del Teatre al Carrer de Tàrrega. Amb aquest espectacle han actuat a Barcelona (Antic Teatre i Teatre Artenbrut (prorrogat 6 setmanes després de l’èxit aconseguit), a Maia (Portugal (Festival de TeatroCómico)), Sestriere (Itàlia (Clownfest)) a Madrid (Festival de Teatro de Calle de Alcorcón), i col·laborat amb Pallassos Sense Fronteres en la Gala del seu 15è aniversari, com a representants d’un estil de pallassos diferent ala resta de professionals d’aquest sector.
 
    Durant aquest any Ton Muntané guanya el 1º premi al concurs de monòlegs de TV2, “4 i acció”, amb un fragment de l’espectacle “katraska”. El seu monòleg era gestual, és clar!. També presenten aquest espectacle a Barcelona (carpa de circ RogelioRivel), Tarragona (sala Trono), València (festival Bambalina) i Rotterdam (Straat Festival).
 
    A finals de l’any 2003 Ton Muntané comença a treballar amb la cia de dansa Nats Nus. Fent compatible les actuacions amb KATRASKAcia, crea amb aquesta companyia l’espectacle per nens “FISI-K”. Estrenat al festival FETEN de Gijón l’any 2004, i realitzant moltes actuacions per Catalunya, Espanya i el País de Gales. El 2006 estrena amb aquesta cia, “brins”.
 
    Durant el mes d’octubre i novembre del 2004, creen i actuen a diferents patis d’illa de l’Eixample de Barcelona amb l’espectacle “Pati d’Illa”, creat per encàrrec de la Seu del Districte de l’Eixample, amb temàtica sobre el civisme.
 
    El 2005 crea amb la cia “Los Demendez”, l’espectacle “Home Bala”. Produït entre el febrer i el maig, i amb el que actuen durant l’estiu del 2005.
 
    El 2006 estrenen “MicroGloPhonE”, dirigit per  en Jordi Aspa. Un espectacle de KATRASKAcia, teatre de carrer dinàmic i enèrgic. Amb aquest espectacle actua per Espanya, Anglaterra, Brasil, Croàcia, etc... i el segueix presentant per tot arreu fins al 2015
 
    Al mateix temps Ton Muntané assessora corporalment i dirigeix una escena de cine mut per la cia Mite-les. Juliol 2006
 
    Amb la cia Nats Nus segueix actuant, i crea amb ells el següent espectacle, “Brins”. Estrenat a Gijón, FETEN 07. Actuen per tot el país, i visiten alguns festivals, com el de dansa de Jordània, o Anglaterra. Fins el 2008.
 
    El 2008-09 dirigeix i crea l’espectacle “sobre Rodes” de la companyia Circ Pistolet. Estrenat al festival de circ de Vilanova i la Geltrú.
 
    Després arriba“MimiX”, un nou espectacle unipersonal, Estrenat al festival COS de Reus, el 25 d’octubre. Dirigit per en Miner Montell.
    També crea un recull de gags i situacions d’èxit de la seva carrera “SoliLoqui”, un nou espectacle de petitíssim format. Aquest espectacle va rodant i està en constant transformació.
 
    I dirigeix l’espectacle de la cia de clowns, Clownació.
 
    El 2010 dirigeix i actua en la seva primera producció amb 3 persones més. FISI-C. Visual i gestual sobre les lleis de la física. Estrena el 23 d’octubre al festival COS de Reus.
 
    El  2011 codirigeix, juntament amb la Tàtels Pérez, un espectacle per celebrar el 50 anys del Pessebre Vivent de Corbera de Llobregat. “Histories de Corbera”. Amb la participació de més de 200 persones. Aquest espectacles s’estrenà el 26 de maig del 2012.
 
    També el 2011 estrena “LowcosT”. Una nova creació de KATRASKA cia. On un parell de pallassos volen fer un concert. Al final de tot aconseguiran tocar una cançó!
 
    Els anys 2013, 2014 la cia KATRASKA, es dedica a preparar altres projectes i actuar amb els espectacles que té en cartellera. Crea l’escola de circ Canpi Circ, a Castellbisbal, on nens i nenes de tot Catalunya venen a passar un dia de circ. Fent tallers i espectacles.
 
    Participa també en diverses campanyes del Bibliobús amb un espectacle creat especialment, “Peripècies”. On un personatge ens explica les seves aventures i peripècies, a través del gest i circ. Un viatge per les aventures dels llibres i contes.
    “A la recerca del record perdut”, és una conferència teatralitzada sobre l’Alzheimer que realitza amb INCITE. I segueixen presentant-lo en escoles i teatre des del 2014 i fins a la data d'avui.
    El 2016 funda amb Dani Tomás Sanz el CIRC XIC. Un circ a la vela. Un domo geodèsic on presenten l’espectacle “TEATRE DE FUNAMBULS”.
    El 2017 dirigeix corporalment l'espectacle "OPERA FOR KIDS" producció d'Anexa i dirigit per l'Edu Pericas.
    El 2018 estrenen l’espectacle “BicirC”. Un espectacle itinerant amb parades i petits espectacles. Rememorant els circs clàssics que anaven de poble en poble.
    També aquest any s'encarrega de la direcció gestual de l'espectacle "TOT ESPERANT GODOT" de la cia POT TEATRE.
    I amb la cia CAMPI QUI PUGUI, estrena l’espectacle “ASTEROID”. Dirigit per en Toti Toronell. Estrenat al Festival de Tàrrega 2018.
    Actualment comença a fer actuacions amb una obra de titelles de guant, "CUA DE RATA". I en prepara una altre de teatre visual. Ha finaltizat el postgrau de Moviment i Educació, i està estudiant el de Teatre i Educació, de l'Institut del teatre.
 
Dirigeix o assessora un grup d'opera-teatre, Modus Operandi.
Dirigeix un espectacle amb la cia KRUSTY,
I finalment dona classes de circ a l'escola Quina Gracia.
    I alguna cosa més que ara no em vol dir........ Com el projecte dels "Bona Vista Social Clown"...
bottom of page